Outplacement

Levensloopbaan

Een volgende stap

Op zoek naar ander werk betekent een enorme verandering in je leven, zeker als het afscheid van je werkplek niet uit eigen keuze is. Reorganisatie, sanering, een veranderend functieprofiel, langdurige ziekte, wat de oorzaak ook is, je leven slaat nu een nieuwe richting in.

Een outplacementtraject bij Zinzijn helpt je om te herijken en te verrijken. KernTalenten en kansen in kaart te brengen, te reflecteren op je loopbaan om daarna te onderzoeken hoe je die loopbaan vervolg kan geven.

Misschien kamp je in het begin van het traject met emoties als verdriet, verslagenheid, onbegrip of boosheid. Daar is bij ons plek voor. Alle coaches van Zinzijn staan voor een warme, individuele benadering, waarbij je eerst weer met je voeten stevig op de grond komt te staan. Met verschillende methoden ondersteunen we je om je eigen kracht te hervinden, zodat je in staat bent om met zin en energie te onderzoeken hoe nu verder.

Wel waarschuwen we je: Er wordt een stevig beroep gedaan op je eigen daadkracht, autonomie en reflectievermogen. De ervaring leert dat onze cliënten de regie graag pakken en blijven houden.

We horen vaak terug dat cliënten het traject confronterend vinden, en ook prikkelend en energie-gevend. Het is een unieke kans om eens pas op de plaats te maken en na te denken over wat werk en leven je tot nu toe heeft gebracht. Dat helpt je om nieuwe heldere doelen voor ogen te stellen en daar vol voor te gaan.

Fasen

Een outplacementtraject bij Zinzijn bestaat uit drie fasen, waarbij de nadruk per persoon zal verschillen:

1. Oriëntatie: herijken en verrijken
In deze eerste fase onderzoeken we hoe je op de huidige plek in je leven terecht bent gekomen. We brengen je KernTalenten en kwaliteiten in kaart en onderzoeken welke ervaring je hebt opgedaan. Natuurlijk kijken we niet alleen naar wat je kunt, maar ook naar wat je wilt en welke mogelijkheden je zelf ziet. Welke aspecten in je werk vind je prettig? Wat mis je? Wat kost je energie, wat geeft energie? Wat zie je jezelf over vijf of tien jaar doen? Zo ontstaat er een voor jou helder en passend persoonlijk profiel.

2. Koersbepaling
Je hebt een verscherpt beeld van wat je kunt en wat je wilt, nu is het tijd om uit te zoeken welke stap daarbij past en ook binnen je bereik is. We vertalen je persoonlijk profiel naar een prettig en realistisch arbeidsmarktprofiel. Zodat je een duidelijke koers kunt varen. We onderzoeken netwerk en breiden dat samen uit als dat passend is.

3. Baanverwerving
Je gaat met een concreet doel voor ogen de arbeidsmarkt op. Zinzijn begeleidt je gedurende het hele proces:

  • zoeken en vinden van passende functies;
  • opstellen van een aansprekend CV;
  • feedback geven op (open) sollicitatiebrieven die aansluiten bij het gevraagde functie-profiel;
  • sollicitatie- en assessmenttraining;
  • effectief netwerken: in kaart brengen, contacten leggen, gesprekken voeren, social media, effectief presenteren;
  • contacten leggen met organisaties;
  • briefen en debriefen bij sollicitaties.

HBO+/WO

Zinzijn heeft ruime ervaring met het begeleiden van cliënten op HBO+/WO-niveau, die over het algemeen vooral behoefte hebben aan een goed netwerk en een coachende gesprekspartner die aanzet tot reflectie en introspectie. Iemand die de cliënt door het outplacementtraject heen gidst en inspireert. Zinzijn beschikt over een relevant netwerk. Bij Zinzijn staat altijd het (her)activeren van de eigen kracht centraal en dat geldt voor deze groep des te meer. Geen voorgekauwde stapjes dus, maar direct op een hoog niveau aan de slag! De methodiek is uitermate geschikt voor meer- en hoogbegaafden.

Hoe zet ik de eerste stap?

Als je met een outplacementtraject start, ga je een proces van meerdere maanden in. Zes, negen of twaalf maanden zijn het meest gebruikelijk. Een goede verstandhouding met je coach is daarbij essentieel. Ik nodig je graag uit om bij Zinzijn langs te komen voor een intakegesprek, waarin we je situatie bespreken en de mogelijkheden doornemen. Na het gesprek schrijven we een persoonlijk outplacementplan, dat je kunt voorleggen aan je werkgever.

Info

Wil je meer weten of een afspraak maken?

Neem contact met me op
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.